High Protein Bait (HPB), czyli po polsku zanęta (lub przynęta) wysokobiałkowa, ma historię dość krótką w porównaniu z innymi naturalnymi substancjami używanymi do zwabienia ryb. Sięga ledwie lat 70. ubiegłego wieku.
Początek dał londyński doker nazwiskiem Fred Wilton – zapalony wędkarz, ale także myślący czytelnik nie tylko literatury hobbystycznej. Jego uwagę zwróciła znaleziona gdzieś obserwacja, że konie szybko się uczą spośród różnych rodzajów pokarmu wybierać ten, który się odznacza najwyższą zawartością białka.
Z czysto biologicznego punktu widzenia, białko to podstawowy materiał budulcowy organizmu, w pokarmie równie potrzebny, jak składniki energetyczne czy witaminy.
Zanęta Genlog Golden Bream to zanęta stworzona do nęcenia i łowienia dużych leszczy. Specjalnie opracowana według wskazówek i receptur belgijskich i holenderskich wędkarzy. Mieszanka dzięki zawartości pelletu i grubych frakcji potrafi utrzymać stado zwabionych ryb w miejscu nęcenia. Zanęta Golden Bream wabi ryby z dużej odległości i efektywnie selekcjonuje największe sztuki jest przeznaczona dla profesjonalnych wędkarzy chcących łowić wielkie leszcze.
Ten produkt różni się od standardowego składu tego typu mieszanek. Składa się głównie z surowców poddanych obróbce cieplnej, które dzięki swej porowatości zapewniają dużą chłonność płynów, co jest ważnym czynnikiem sukcesu.
Ten produkt różni się od standardowego składu tego typu mieszanek. Składa się głównie z surowców poddanych obróbce cieplnej, które dzięki swej porowatości zapewniają dużą chłonność płynów, co jest ważnym czynnikiem sukcesu.
Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookie, aby poprawić komfort korzystania z niej. Spośród nich pliki cookie, które są sklasyfikowane jako niezbędne, są przechowywane w przeglądarce, ponieważ są niezbędne do działania podstawowych funkcji witryny. Używamy również plików cookie stron trzecich, które pomagają nam analizować i rozumieć sposób korzystania z tej witryny. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce użytkownika wyłącznie za jego zgodą. Użytkownik ma również możliwość rezygnacji z tych plików cookie.